Junalla ja bussilla Britanniassa

Matkan suunnitteleminen ja odottaminen on melkein yhtä ihanaa kuin itse matkustaminen.

Tasan kolmen viikon kuluttua lauantaina matkustan junalla Lontoosta Bathiin ja Bathista Bristoliin. Tänään olen ostanut sellaisia juna- ja bussilippuja, jotka saa etukäteen ostettuna huomattavasti edullisemmin. Muilta osin haluan jättää suunnitelmiin väljää niin paljon kuin mahdollista.

Bathista Bristoliin kymmenessä minuutissa

Ostin junalipun Lontoosta Bathiin saakka. En ole käynyt siellä aikaisemmin, joten on vaikea arvioida, kuinka kauan haluan viettäää siellä aikaa. Tämä ei haittaa, koska Bathista Bristoliin pääsee junalla noin kymmenessä minuutissa, eikä lipun hinta ole huimaava, vaikka sen ostaisi asemalta juuri ennen lähtöä.

Bristolista Cardiffiin reilussa tunnissa

Sunnuntainen päiväreissu Cardiffiin sujuu helpoiten linja-autolla. Matka kestää reilun tunnin ja pysäkit ovat molemmissa kaupungeissa oikein hyvällä sijainnilla. Ostin menolipun, mutta jälleen kerran jätin paluun avoimeksi. Bussiliput ovat edullisia joka tapauksessa. Palaan Englannin puolelle sitten, kun siltä tuntuu.

Bristolista Lontooseen alle kahdessa tunnissa

Maanantaille jätin aikaa Bristolissa kiertelyyn. Juna Lontooseen lähtee vasta myöhemmin iltapäivällä. Nämä pidemmän matkan junaliput kannattaa ostaa etukäteen, jolloin ne voi saada hyvin edullisesti normaalihintaan nähden.

Viisi matkaa 75 eurolla

Laskin, että kaikki tämän viikonlopun matkat maksavat yhteensä noin 75 €. Tämä pitää sisällään junan Lontoosta Bathiin, junan Bathista Bristoliin, bussin Bristolista Cardiffiin ja takaisin, sekä junan Bristolista Lontooseen.

Odotan kovasti näitä juna- ja bussimatkoja, sekä niiden tarjoamia uusia maisemia. Tuntuu luksukselta istua mukavasti ja samalla nähdä niin paljon.

Kuva junan ikkunasta

Kuva on napattu junan ikkunasta viime kesäkuussa jossain Englannin ja Skotlannin rajan tuntumassa. Silloin matkustin perheeni kanssa Lontoosta Edinburghiin muutamaksi päiväksi.

Aiempi kirjoitus tästä matkasta

Juna- ja bussiliput ostan yleensä aina Trainline-sivustolta

Tietoa kirjoittajasta

Sandy Talarmo

Vihkokaupan Sandy. Olen myös koulutettu life coach ja pienyrittäjien mentori. Kaiken tekemiseni ytimessä on ilo, selkeys ja uskallus elää omalta tuntuvaa elämää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s