Sadan päivän projekti

Huomasin aamulla Instagramissa, että huomenna 2.4.2019 alkaa The 100 Day Project. Haluan mukaan!

#The100DayProject is a free art project that takes place online. Every spring, thousands of people all around the world commit to 100 days of exploring their creativity.

Anyone can join. The idea is simple: choose a project, do it every day for 100 days, and share your process on Instagram with the hashtag #The100DayProject.

Rakastan tällaisia! Olen tehnyt useita Kuva päivässä vuoden ajan -projekteja. Tuona aikana kehityin tietysti kuvaajana, mutta myös luovuus joutuu ihanalla tavalla koetukselle, kun arkea alkaa katsoa kameran linssin läpi. Joka päivä on löydettävä jokin uusi kulma hyvin arkisiin ja jatkuvasti toistuviin asioihin.

Nämä arjen valokuvaprojektit opettivat katsomaan elämää uusin silmin hyvin monella tasolla. Myönteiset vaikutukset näkyvät elämässäni edelleen, vaikka viimeisimmästä koko vuoden kestävästä projektista on aikaa jo useampi vuosi. Jotain muuttui pysyvästi.

Yhtenä merkittävänä oppina oli epätäydellisyyden sietäminen. Joka päivä ei syntynyt uutta valokuvauksen mestariteosta. Usein päivän päätteeksi kamerassa oli muutama hassu kuva, joista yhtäkään en olisi julkaissut. Paitsi nyt, kun olin sitoutunut julkaisemaan yhden kuvan joka päivä. Vuoden aikana kuvia alkoi katsoa lempeämmällä silmällä ja tämä lempeys levittäytyi muillekin elämän osa-alueille.

The 100 Day Project ei ole pelkästään valokuvausprojekti. Voit maalata, piirtää, neuloa, kirjoittaa tai ottaa minkä tahansa uuden asian harjoitteluun. Tällainen projekti tukee uuden asian opettelua ja harjoittelua myönteisellä tavalla. Tee joka päivä pikkuisen ja kehityt väistämättä! Kuvien jakaminen ja yhteisöllisyys kannattelevat matkan varrella.

Pick something you want to do every day for the 100 days of the project. You’ll post each instance of 100 on your Instagram account with the hashtag #The100DayProject. What can you do? Anything at all! Paint, draw, dance, knit, doodle, sing, brush your teeth.

Muutama kysymys, jotka voivat auttaa projektin valinnassa:

 1. Mistä olet innostunut juuri nyt?
 2. Mille haluaisit antaa arjessasi hieman enemmän tilaa?
 3. Missä asiassa haluaisit kehittyä?

Ja kaksi vinkkiä matkaan:

 1. Valitse asia, jonka voit toteuttaa kiireisimpänäkin päivänä.
 2. Anna itsellesi lupa harjoitella – tekeminen on onnistuminen.

Luulen, että itse valitsen valokuvaamisen tälläkin kertaa. Olen kaivannut arjen ihmettelyä linssin läpi, hetkien ja yksityiskohtien huomaamista, pysähtelyä.

Jaan kuvat omalla Instagram-tililläni: instagram.com/sandytalarmo.

Kerrothan minullekin, jos ryhdyt tähän!

Lisätietoa: www.the100dayproject.org

Projektit Instagramissa: #the100dayproject

Photo: www.the100dayproject.org

Tietoa kirjoittajasta

Sandy Talarmo

Vihkokaupan Sandy. Olen myös koulutettu life coach ja pienyrittäjien mentori. Kaiken tekemiseni ytimessä on ilo, selkeys ja uskallus elää omalta tuntuvaa elämää.

7 vastausta artikkeliin “Sadan päivän projekti”

 1. Minä ryhdyn myös! Mietin vain, että pitäisikö projektille avata oma instagram -tili…ehkä en tuohon omaani nykyiseen halua sotkea, kun se on lähinnä luontokuville.

  Liked by 1 henkilö

  1. Ei huono idea ollenkaan tuo oma Instagram-tili! Sittenhän sinne voi tehdä saman projektin taas ensi vuonnakin. Silloin on kiva katsoa tämän vuoden kuvia samalla.

   Tykkää

 2. Kirjoittaminen! Ehdottomasti. Kävipä tämä sopivasti.
  Olen pitkään miettinyt ja lopulta päättänyt että nyt se alkaa, tänään 1.4.2019. Olen hankkinut mukavan kokoisen muistikirjan joka tulee kulkemaan mukanani. Aina kun mahdollista, kirjoitan sinne asioita ajatuksia ja tunnelmia. Kaikkea mahdollista. Tarkoitus on jättää itsekriittisyys syrjään ja write like nobody’s reading- tyylisesti 😊

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s