Englanti & Wales

Huhtikuussa lähden Lontooseen työn ja vapaa-ajan merkeissä. Lontoon sijainti on niin loistava, että sieltä on helppo tehdä reissuja moneen suuntaan vaikka päiväseltäänkin. Etukäteen hankittuina juna- ja bussiliput ovat hyvin kohtuuhintaisia.

Brighton

Tunnin junamatkan päässä sijaitseva Brighton on muodostunut jo yhdeksi vakiokohteeksi. Jos lennän kotiin Norwegianin aikaisella aamulennolla, menen yleensä reissun viimeiseksi yöksi Brightoniin. Siellä junalle on kävelymatka, joten saan nukkua pidempään ja vältän aamuruuhkan Lontoon metrossa.

Tällä kertaa kuitenkin aloitan matkani Brightonista. Olen illalla aikaisemmin perillä ja saan heti aamusta nauttia Brightonin merellisistä maisemista. Olin myös ajatellut yöpyä edullisemmin tutussa Premier Inn -hotellissa, mutta se hotelli kaipaa remonttia jo sen verran kipeästi, että päädyinkin ottamaan hieman luksusta yhdeksi yöksi merinäköalalla.

Lontoo

Lontooseen kaipaan aina. Tällä kertaa kohokohtana on Tom Hiddlestonin tähdittämä Betrayal Harold Pinterin teatterissa. Tuohon sympaattiseen vanhaan teatteriin kävin tutustumassa jo tammikuussa toisen näytelmän merkeissä.

Lontoossa yövyn melkein poikkeuksetta Premier Inn Archway -hotellissa, joka on hinta-laatusuhteeltaan loistava ja sijaitsee lähellä Hampsteadia, joka on minulle rakkain alue Lontoossa.

Bath, Bristol & Cardiff

Ainakin viime kesästä asti olen suunnitellut matkaa, johon sisältyisivät samalla suunnalla sijaitsevat Bath, Bristol ja Cardiff. Lontoosta Bristoliin pääsee junalla alle kahdessa tunnissa. Bath on matkan varrella, Cardiff taas Bristolista vielä tunnin junamatkan verran eteenpäin.

Tukikohtani on viikonlopun ajan Bristolissa. Lauantaina pysähdyn Bathissa ja sunnuntaina teen päivämatkan Walesin puolelle. Maanantaina ehdin kierrellä vielä Bristolissa ennen kuin palaan Lontooseen.

En yleensä lueskele matkaoppaita, mutta nyt paikat ovat uusia ja aikaa sen verran rajallisesti käytettävissä, että katselen jo vähän etukäteen vinkkejä. Olin jo jokin aika sitten lainannut kirjastosta Cardiffin matkaoppaan, jota selailin tänään kahvikupillisen äärellä.

Listasin jo muistikirjaani sellaiset yleiset mielenkiinnon kohteeni, joihin haluan matkoillani tutustua: kahvilat, puistot ja pienet kaupat, sekä historia erityisesti arkkitehtuurin, museoiden ja hautausmaiden muodossa. Cardiffissa ykköskohteeni on tässä valossa luonnollisesti Cardiff Castle.

Takaisin Lontooseen

Viikonlopun jälkeen palaan Lontooseen vielä messujen ajaksi. Päivät menevät siis töiden merkeissä. Lontoo on niin tuttu, että ehdin siitä huolimatta hyvin käydä vielä monissa lempipaikoissani.

Lontoossa odotan eniten aina niitä ihan tavallisia asioita, kuten esimerkiksi aamuisia kävelyitä Highgaten tai Hampsteadin maisemissa. Tuttuja kahviloita aamiaisineen. Nautin siitä, että ympärillä on paljon tutuiksi ja rakkaiksi tulleita asioita. Joskus ihan hassujakin pieniä yksityiskohtia.

Kiinnostaako Lontoo?

Minulla on Facebookissa Lontoolle oma sivu, jossa olen viime aikoina jakanut lähinnä Lontoo-aiheisia artikkeleita. Alkuperäinen ajatus on ollut jakaa enemmän omia kuvia ja kokemuksia. Ehkä pääsen siihenkin taas jossain vaiheessa.

Valokuvia aiemmilta reissuiltani löytyy henkilökohtaiselta Instagram-tililtäni tasaisesti vuodesta 2014 saakka.

Tietoa kirjoittajasta

Sandy Talarmo

Vihkokaupan Sandy. Olen myös koulutettu life coach ja pienyrittäjien mentori. Kaiken tekemiseni ytimessä on ilo, selkeys ja uskallus elää omalta tuntuvaa elämää.

Yksi ajatus artikkelista “Englanti & Wales”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s