Sit tää istuis kahvilla ja…

Tunnelmallinen kahvila, flat white ja inspiroitunut mieli. Blogitekstit suorastaan kirjoittavat itse itsensä samalla, kun siemailet kahvia ja katselet ihmisvilinää kahvilan ikkunasta.

Tai sitten eivät.

Eivät ne tekstit synnykään siinä hetkessä. Ideat, ajatukset ja huomiot syntyvät, mutta eivät vielä jäsenny julkaistavaksi. Oleellinen osa prosessia on kirjoittaa näitä ideoita, ajatuksia ja huomioita muistikirjaan kahvikupin äärellä. Ne ovat niitä todellisia flat white -hetkiäni.

Tämä näkymä itse asiassa miellyttääkin minua enemmän – höyryävä kupillinen kahvia, vieressä kynä ja muistikirja siltä varalta, että jotain tulee mieleen. Jos ei tule, niin sekin käy.

Myöhemmin jossain kohtaa tulee sopiva aika, paikka ja tila istua koneen ääreen ja kirjoittaa mielessä jo osin jäsentynyt ajatus näkyväksi. Tämä on olennainen osa prosessia, saada rauhassa etsiä oikeita sanoja ja järjestellä niitä ruudulla, etsiä jutun juonta – punaista lankaa.

Näin siis itseni Lontoossa lempikahviloissani kirjoittamassa huomioistani ’on the go’ ja saatoin vähän pettyäkin, kun se ei toiminutkaan niin. Ei sittenkään autenttista livemateriaalia!

Mutta palataanpa koko blogin pointtiin. Haluan keskittyä muuhunkin kuin työhön, kasvattaa sen muun osuutta ja tehdä sitä näkyväksi itselleni. En ehkä silloin halua tehdä blogista yhtä työtä lisää – vaatimuksilla, jotka eivät palvele ketään.

On vapauttavaa voida kirjoittaa silloin, kun on sen hetki. Olla kirjoittamatta, kun ei ole. Ottaa omat hetket omina hetkinä. Niistä ehtii kirjoittaa myöhemminkin. Sitten, kun siltä tuntuu. Eikä sillä järjestykselläkään ole niin väliä.

Tietoa kirjoittajasta

Sandy Talarmo

Vihkokaupan Sandy. Olen myös koulutettu life coach ja pienyrittäjien mentori. Kaiken tekemiseni ytimessä on ilo, selkeys ja uskallus elää omalta tuntuvaa elämää.

4 vastausta artikkeliin “Sit tää istuis kahvilla ja…”

  1. Kirjoitat niin asiaa! Jos elämässä on jo työ, joka vie paljon aikaa, blogista ei pidä tehdä itselleen riippakiveä. Kuulostaa siltä, että olet ymmärtänyt pointin täydellisesti: parhaita osia bloggaamisessa onkin juuri se muistikirjan kanssa istuminen white flatin äärellä, antaa ajatusten vaellella ja inspiraation pulpahtaa pintaan – ja sitten vain kirjoittamaan! Jos blogista tekee itselleen taakan ja pakkopullaa, se valitettavasti näkyy teksteissä.

    Ainakin mulle blogitauko on tehnyt hyvää. Olen saanut pohtia, mitä siltä oikeasti haluan, ja onko järkeä rajata sitä vain bujoilu- ym. harrastukseen, kun se on kuitenkin käsitellyt paljon myös aihepiirejä, joista tiedän ja jotka inspiroivat. Matkustetaan siis kumpikin blogimatkaa nautiskellen.

    Eli seuraan! Kirjoitat inspiroivasti ja hyvin, ei siis haittaa vaikka postauksia tulisi vain kerrankin kuukaudessa.

    Liked by 1 henkilö

  2. Blogipolulle lähdin nautiskelemaan ja onhan se huippua, että joku muukin saa iloa näistä omista inspiraation hetkistä. Kiva oli ajautua tänne reitillesi! Kuulumisiin! Tuija

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s